11علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک

11علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک

لیلا عبدالهی ۲۹ مهر ۱۴۰۳ 2 روز پیش

یکی از مشکلات مهمی که تقریباً همه ما حداقل برای یک‌بار با آن روبرو شده‌ایم، یخ زدن داخل یخچال است. در چنین حالتی کف فریزر یا یخچال برفک می‌زند و مشکلاتی ایجاد می‌کند. یخ زدن صفحه داخلی یخچال نه تنها ظاهر آن را به هم می‌ریزد، بلکه ممکن است باعث خسارات مالی سنگینی شود.

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی همه یخچال ها بدون برفک روانه باز میشود. با توجه به این ویژگی بابز هم ممکن است یخچال شما یخ بزند که در ادامه به بررسی دلایل یخ زدن داخل یخچال میپردازیم. برای بررسی مطالب بیشتر میتوانید به بلاگ انتخاب سنتر مراجعه کنید.

مهم‌ترین دلایل یخ زدن داخل یخچال بدون برفک

اگر با مشکل یخ زدن صفحه داخل یخچال فریزر روبرو هستید، پیش از هر چیزی باید دلیل آن را بدانید. در ادامه ۱۱ مورد از مهم‌ترین دلایلی که باعث یخ زدن یخچال می‌شود را بررسی می‌کنیم.

۱. مشکل در تنظیم دما

ساده‌ترین علت یخ زدن داخل یخچال، مشکل در تنظیم دمای داخلی آن است. اگر دمای یخچال خیلی پایین‌تر از حد معمول باشد، داخل یخچال یخ می‌زند. برای رفع این مشکل پیش از هر چیزی باید ببینید که چرا یخچال امکان تنظیم دما را ندارد. ممکن است درجه آن را دست‌کاری کرده باشید که در مرحله اول، باید آن را تنظیم کنید و چند ساعتی منتظر بمانید تا به دمای استاندارد برگردد. در این صورت احتمالاً مشکل حل می‌شود و اگر حل نشد، به سراغ راه‌کارهای بعدی بروید.

مهم‌ترین دلایل یخ زدن داخل یخچال بدون برفک

۲. خرابی ترموستات

ترموستات یخچال یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن است که خرابی آن، عملکرد درست یخچال را دچار مشکل می‌کند. این قطعه زمانی که یخچال به دمای مناسب می‌رسد، دستور توقف موتور را صادر می‌کند و دما در همان حالت باقی می‌ماند. اگر دما بالا رفت، مجدداً دستور شروع به کار موتور را صادر می‌کند تا به دمای مناسب برسد. اگر این قطعه به درستی کار نکند، دمای یخچال بیش از حد پایین می‌آید که منجر به تشکیل یخ درون یخچال می‌شود. پس اگر دمای یخچال خیلی پایین یا موتور آن دائماً روشن بود، احتمالاً ترموستات خراب است و باید آن را بررسی کنید.

۳. بسته نشدن درست درب یخچال

یکی دیگر از دلایل یخ زدن داخل یخچال، این است که درب آن به صورت کامل بسته نمی‌شود. در چنین شرایطی هوا به درستی در یخچال حبس نمی‌شود و هوای بیرون به داخل یخچال نفوذ می‌کند. به دلیل وجود رطوبت در هوای بیرون، به یخ تبدیل می‌شود. در چنین شرایطی باید ببینید که درب یخچال به صورت کامل بسته می‌شود که هوا درون آن نفوذ نکند؟ اگر مشکلی در آن وجود دارد، باید هر چه سریع‌تر آن را رفع کنید تا مشکلی برای یخچال پیش نیاید.

۴. مشکل در سیکل چرخشی یخچال

یکی از قابلیت‌های یخچال‌، سیکل چرخی آن است که هوای داخل آن به صورت منظم تغییر می‌کند. اگر این سیکل به هم بخورد یا به هر دلیلی از کار بیفتد، هوای درون یخچال تغییر نمی‌کند و همین مسئله منجر به یخ زدن آن می‌شود. در چنین شرایطی باید ابتدا سیکل چرخشی آن را به کمک یک متخصص یخچال بررسی کنید و اگر مشکلی وجود دارد، سریعاً آن را رفع کنید تا خسارات سنگینی به یخچال وارد نشود.

۵. عملکرد نادرست سیستم آب‌‌دهی یخچال

سیستم آب‌دهی یخچال برای تولید یخ استفاده می‌شود. یک علت یخ زدن داخل یخچال دقیقاً همین سیستم است. اگر این سیستم دچار مشکل یا نقص فنی شده باشد، تولید یخ به درستی انجام نمی‌شود و همین مسئله می‌تواند باعث یخ زدن داخل یخچال جی شود. در صورتی که با این مشکل مواجه شدید و یخ‌ساز به درستی کار نمی‌کند، در کمترین زمان ممکن آن را به یک متخصص بسپارید تا مشکل را رفع کند.

۶. تعویض نشدن به موقع فیلتر هوای یخچال

فیلتر هوای یخچال برای تصفیه هوای درون آن استفاده می‌شود تا از ورود هوای خشک و آلوده جلوگیری شود. فیلترهای هوای یخچال باید در بازه زمانی مشخص عوض شوند؛ چرا که در صورت عدم تعویض آن یخچال کثیف شده، رطوبت درون آن را می‌گیرد و منجر به یخ زدن آن می‌شود. پس اگر مدت زمان طولانی است که فیلترهای هوای یخچال را تعویض نکرده‌اید، آن را عوض کنید تا مشکل حل شود. تعویض درست و به موقع فیلتر هوای یخچال عمر کالای شما را افزایش می‌دهد و می‌توانید برای مدت زمان طولانی از آن استفاده کنید.

مهم‌ترینداخل یخچال بدون برفک

۷. بررسی مشکل در دوره دفع یخ

یکی از قابلیت‌های یخچال بدون برفک دوره دفع یخ است. این موضوع از یخ زدن داخل یخچال جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود تا مشکلی برای آن پیش نیاید. دوره‌های دفع یخ هر کالا در دفترچه راهنمای آن محصول وجود دارد و باید دستورالعمل‌های آن را بررسی کنید. اگر این دوره‌ها منظم نباشد، باید از یک تعمیرکار برای حل این مشکل کمک بگیرید تا این علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک رفع شود.

۸. بررسی و پاکسازی محفظه یخچال

در یخچال‌بدون برفک پاک‌سازی محفظه یخچال اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورتی که این محفظه کثیف باشد، احتمال یخ زدن در آن بسیار زیاد است. برای پاکسازی آن می‌توانید از یک دستمال استفاده کنید اما اگر مدت زیادی است که آن را تمیز نکرده‌اید، مواد شیمیایی مناسب به شما کمک می‌کند. البته باید از آن بر اساس دستورالعمل استفاده کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاد.

۹. مواد غذایی بسیار زیاد داخل یخچال

یکی از مهم‌ترین علت یخ زدن داخل یخچال تراکم بالای مواد غذایی داخل یخچال است. در چنین شرایطی جریان هوا و دمای مناسب کاهش پیدا می‌کند که احتمال دیده شدن یخ در بخش‌های مختلف آن را بیشتر می‌کند. اگر علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک همین موضوع است، باید سعی کنید مواد غذایی را تنها به اندازه نیاز تهیه و در یخچال قرار دهید. وجود مواد غذایی فراوان، فشار زیادی به یخچال وارد می‌کند و باید حواستان به میزان مواد غذایی قرار گرفته در یخچال باشد.

۱۰. جابه‌جا کردن مداوم مواد غذایی

اگر مواد غذایی داخل یخچال را بیش از حد جابه‌جا می‌کنید، بهتر است راه‌کار دیگری استفاده کنید. چرا که یک علت یخ زدن داخل یخچال دقیقاً همین موضوع است. برای جلوگیری از این موضوع موادی که روزانه استفاده می‌کنید را در جایی قرار دهید که دسترسی به آن راحت و سریع باشد. در این صورت نیازی نیست که درب یخچال مدام باز باشد و هوای بیرون به داخل آن نفوذ کند.

یخ زدن داخل یخچال

۱۱. مواد شیمیایی تمیزکننده

اگر داخل یخچال شما کثیف شده است و با دستمال تمیز نمی‌شود، از مواد شیمیایی مخصوص یخچال استفاده کنید. این مواد رطوبت و کثیفی را از بین می‌برد و از یخ زدن آن جلوگیری می‌کند. مواد شیمیایی تمیزکننده داخل یخچال را می‌توانید از فروشگاه‌های معتبر تهیه و بر اساس دستورالعمل از آن استفاده کنید. تمیز نکردن یخچال به آن فشار می‌آورد و باعث خرابی سیستم داخلی آن می‌شود. پس همیشه یخچال را تمیز نگه دارید تا علاوه بر رعایت نظافت، عمر یخچال را هم افزایش دهید.

چکیده

اگر با مشکل یخ زدن داخل یخچال روبرو هستید، با پیدا کردن علت یخ زدن داخل یخچال نه تنها مشکل رفع می‌شود، بلکه عمر مفید کالای موردنظرتان هم افزایش پیدا می‌کند. در این مطلب به بررسی کامل دلایل یخ زدن یخچال پرداختیم با بررسی این نکات میتوانید دلیل این مشکل را پیدا کنید و به ساده ترین روش حل کنید.

برچسب ها: یخچال و فریزر
دیدگاه شما چیست

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *