راهنمای نگهداری از بخاری گازی+ 7 نکته طلایی

راهنمای نگهداری از بخاری گازی+ 7 نکته طلایی

لیلا عبدالهی ۲۸ مهر ۱۴۰۳ 5 ساعت پیش

بخاری گازی از جمله وسایل گرمایشی است که با شروع فصل سرما، طرفداران زیادی را به خود جذب میکند. نگهداری از بخاری گازی نکات بسیار مهمی دارد که رعایت این نکات بسیار مهم است، چرا که هم باعث افزایش طول عمر بخاری تان خواهد شد، و به این تازگی ها نیاز به تعویضش نخواهید داشت، و هم برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده تان نیز مفید خواهد بود و از بروز هرگونه حادثه ناخواسته جلوگیری خواهد کرد.

بخاری گازی همانند تمام دستگاه های پیچیده از چند بخش متفاوت تشکیل شده است که باید در نگهداری از آن به هر بخش آن توجه شود. در ادامه به بررسی نکات طلایی نگهداری از بخاری گازی میپردازیم. برای بررسی مطالب بیشتر میتوانید به بلاگ انتخاب سنتر مراجعه کنید.

قسمتهای مختلف در نگهداری از بخاری گازی

همانطور که گفته شد بخاری گازی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است و برای نگهداری از بخاری گازی بهتر است ابتدا شناختی نسبی نسبت به آن و اجزای آن داشته باشید :

بدنه اصلی بخاری گازی

بدنه اصلی بخاری های گازی از ورق فولاد با روکش لعاب گرم یا رنگ روغن و رنگهای پودری پوشیده شده است. از فولاد لعاب کاری شده بیشتر استفاده میشود.

قسمتهای مختلف در نگهداری از بخاری گازی

کوره یا محافظ احتراق

کوره ها نیز اغلب از ورقه فولاد ضخیم ساخته میشوند که برای جلوگیری از هرگونه پوسیدگی و اکسید شدن لعاب کاری میشود. لعاب کاری به عمر ورقه فولادی و در نتیجه عمر بدنه کوره نیز می افزاید. رنگ سیاه این پوشش محافظتی انتقال حرارت را نیز از طریق تابش افزایش میدهد.

مشعل یا اجاق

در نگهداری از بخاری گازی این قسمت اکسیژن با سوخت ترکیب میشود این یک واکنش گرما زا و تولید کننده نور، یا به عبارتی دیگر، باعث تولید شعله میشود. این قسمت از فولاد زنگ نزن ساخته شده است.

واحد کنترل و سوخت مشعل

نام دیگر و رایج این قسمت شیر کنترل است که از شمعک یا پیلوت، ترموکوپل، فندک و شیر کنترل میزان جریان گاز تشکیل میشود. این بخش به راحتی توسط مصرف کننده قابل دسترسی است و میشود آن را تنظیم و کنترل کرد. بخش های مختلف زیر مجموعه این بخش عبارتند از :

شیر کنترل یا کاربراتور

  • وظیفه این قسمت کنترل جریان ورود سوخت و روشن نگه داشتن دائمی شمعک است. این قسمت از بخش های زیر تشکیل شده :
  • واحد کنترل و نظارت بر شعله ( مرتبط با مکانیزم و کارکرد ترموکوبل )
  • کنترل مقدار جریان سوخت و در نتیجه کنترل شعله و حرارت تولید شده در بخاری
  • فیلتری که گاز را برای انتقال به سمت پیوت پاکسازی کرده و همچنین مقدار گاز جاری شده به سمت پیوت را کنترل میکند.
  • جرقه زن، که وظیفه اش تولید الکتریسیته به کمک خواصیت پیزو الکتریک، یا همان کریستال پیزو است.
نگهداری از بخاری گازی

شمعک یا پیلوت

این قسمت کلاهکی دارد که وظیفه اش هدایت گاز ورودی در سه جهت خروچی می باشد. با فعال شدن آن، در سه جهت، سه شعله تولید میشود. جرقه زن، مشعل اصلی، و ترموکوپل مقصد های این یه شعله هستند.

ترموکوپل

ترموکوپل در حقیقت سنسوری است که باید وقتی پیلوت یا مشعل اصلی به هر دلیلی خاموش میشوند
، ورود گاز را قطع کند. اهمیت این قطعه بیشتر از لحاظ امنیتی است؛ و در صورتی قطعی و وصلی پی در پی گاز، از تجمع آن ذر فضا جلو گیری میکند.

جرقه زن

تبدیل الکتریسیته تولیدی در قسمت پیزو الکتریک تعبیه شده در شیر کنترل به جرقه، وظیفه این بخش است.

لوله های ارتباطی

همانطور که از نامشان پیداست، این لوله ها شیر کنترل را به پیلوت و مشعل متصل کرده و محل عبور گاز است. جنس این لوله ها اغلب از جنس آلومینیم یا مس هستند که در نگهداری از بخاری گازی ایمنی این بخش بسیار مهم میباشد.

شیشه بخاری گازی

در نگهداری از بخاری گازی جنس شیشه ها بسیار مهم است که شیشه های بخاری های گازی دارای دو بخش هستند. شیشه داخلی جنس خاصی دارد که در برابر حرارت و تنش های آن مقاومت دارد. شیشه خارجی آن در برابر ضربه یا سایش مقاومت دارد. جنس شیشه ها سکوریت است. این شیشه ها بیشتر برای افزایش زیبایی مشاهده شعله بخاری در ساختار آن بکار می روند.

نکات ایمنی و توصیه ها در نگهداری از بخاری گازی

نکات ایمنی و توصیه ها در نگهداری از بخاری گازی

تمیز بودن و نشتی نداشتن لوله ها بهتر است قبل از روشن کردن بخاری و استفاده از آن، مطمئن شوید که کاملا تمیز است و لوله دودکش آن انسداد یا گرفتگی ای نداشته باشد. ( چگونه باز بودن راه دودکش را امتحان کنیم ؟ کافیست یک کبریت روشن را به دهانه دودکش نزدیک کنید. اگر شعله کبریت به سمت دودکش سو گرفت، به این معناست که دودکش باز و دارای مکش مناسب است. )

پس از نصب و جریان یافتن گاز در بخاری گازی، حتما باید بلافاصله تمامی لوله ها و اتصالات آن را با کف صابون آزمایش کرده تا اگر جایی نشتی دارد، تعمیر شود و در آینده شاهد نشت گاز در خانه نباشیم.

اگر از کپسول های گاز برای تامین سوخت بخاری تان استفاده میکنید، باید فاصله حداقل یک متری میان گپسول گاز و بخاری باشد. همچنین دقت کنید که هیچگاه کپسول را در حالت خوابیده استفاده نکنید.قطر لوله دود کش موجود در دیوار باید هم اندازه یا کمی بزرگتر از قطر دودکش بخاری باشد.

طبیعی است که تمامی وسایل گاز سوز، برای صحیح سوختن به میزان کافی اکسیژن نیاز دارند. بنابراین، برای تامین این نیاز، هنگام استفاده ورودی های هوا از جمله درب و پنجره ها باید به اندازه ای باز باشند تا اکسیژن را فراهم کرده و حضور جریان هوا را تضمین کنند. این راه ها نباید همگی بسته و آکبند باشند.

شیلنگ های استفاده شده در بخاری باید مخصوص گاز باشند. همچنین باید توجه شود که در مسیر شیلنگ تا بخاری، شیلنگ تا نخورده باشد. دودکشی که مورد استفاده قرار میگیرد باید حتما مخصوص بخاری گازی باشد. هرگز از دودکش مشترک استفاده نکنید.

نکات و توصیه ها برای نگهداری از بخاری گازی

نکات و توصیه ها برای نگهداری از بخاری گازی

  1. در نگهداری از بخاری گازی برای اینکه بتوانید در صورت لازم، جریان گاز به بخاری را سریع و بدون مشکل قطع کنید، بهتر است میان لوله گاز و بخاری شیر قطع و وصلی توپی مناسبی نصب شود تا کار را راحت تر کند.
  2. همچنین در نگهداری از بخاری گازی تمامی اتصالات و لوله های بخاری باید هر دوماه یکبار توسط آب و صابون برای نشتی، مورد آزمایش قرار گیرند.
    3.حداقل فاصله سی سانتی متری باید میان بخاری گازی و دیوار رعایت شود.
    4.توجه داشته باشید که از پاشیدن یا ریختن آب برروی بدنه و شیشه بخاری گازی هنگامی که روشن است خودداری کنید.
  3. دقت داشته باشید بخاری گازی تان باید در محلی از خانه نصب شود که جریان هوا در حداقل خودش باشد.
  4. نباید از بخاری های بدون دودکش در فضاهای سر بسته استفاده کرد.
  5. شیلنگ اتصال گاز به بخاری حتما باید حداکثر یک و نیم متر طول داشته باشد.
  6. شیلنگ گاز نباید از داخل دیوار، سقف یا کف ساختمان عبور کند و غیر مجاز است.
  7. در نگهداری از بخاری گازی بهتر است تلاش شود کمترین میزان زانویی و لوله، به هنگام نصب مورد استفاده قرار گیرد.

مواردی که نباید از بخاری گازی استفاده کنید:

  • از بخاری گازی برای پخت و پز استفاده نکنید!
  • بخاری گازی را در حمام قرار ندهید (اگر خیلی نیاز دارید آنرا در رختکن حمام بگذارید)
  • در اتاقی که تبادل هوا ندارد از بخاری گازیی استفاده نکنید
راهنمای نگهداری از بخاری گازی

چکیده

بخاری گازی هر سال با آغاز فصل سرما بازار داغی داشته و برای تهیه در محل کار یا زندگی ضرورت می یابد. پس از تهیه بخاری (خرید آن) استفاده بهینه و نگهداری آن دارای اهمیت زیادی خواهد بود چرا که در صورت عدم نگهداری صحیح بخاری طول عمر بخاری کاهش یافته و باعث افزایش هزینه خواهد شد. در این مقاله سعی شد با ارائه راهکارها و روش های صحیح نگهداری از بخاری گازی و سرویس بخاری شما را در کاهش این هزینه ها راهنمائی کنیم.

برچسب ها: بخاری گازی
دیدگاه شما چیست

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *